Gėlių puokštės dažnai sudaro vieną iš dovanos elementų, tačiau tuo pačiu tai yra ir puikus akcentas namų ar kitų erdvių interjerui. Dažnai rinkdami gėlių puokštes šventėms mes mąstome tik apie jų grožį bendrai ar suderinamumą su dovana, tačiau neapgalvojame, kaip gėlių puokštės įsilies į gavėjo namų interjerą. Tai kaip parinkti tinkamas gėlių puokštes tiek šventės proga, tiek priderinus prie interjero?

Gėlių puokštės pagal stilių

Gėlių puokštės gali būti skirstomos į keletą pagrindinių tipų: klasikinės, žaliosios puokštės, egzotinės puokštės. Klasikinės gėlių puokštės yra dažniausiai sudarytos iš dažnai sutinkamų gėlių, tokių kaip rožės ar tulpės. Jos dažnai įsilieja į kiekvieną namų interjerą, tik reikia atitaikyti tinkamas spalvas. Žaliosios gėlių puokštės labai tinka natūralaus interjero savininkams. Jos padeda sukurti dar artimesnį ryšį su gamta. Taip pat tokios gėlių puokštės derinasi prie šviesių, minimalistinių interjerų, nes padeda įnešti subtilų spalvos akcentą, kuris neerzina, o tik padeda pagyvinti erdves. Egzotinės gėlių puokštes yra sudaromos iš sunkiau gaunamų, mūsų šalyje rečiau pasitaikančių arba nepasitaikančių gėlių ir žiedų. Tokios puokštės, kaip ir klasikinės, puikiai tinka kiekviename interjere, tačiau labiausiai jos tinka išskirtinius akcentus mėgstantiems. 

Renkant puokštę šventės proga taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į žmogaus charakterį. Nuotykius ir išskirtinumą mėgstančiam žmogui egzotinė gėlių puokštė patiks labiau nei klasikinė. 

Gėlių puokštės savybės

Gėlių puokštės – tai ne tik gražus akcentas, tačiau turi ir kitokių gerų savybių. Visų pirma gėlių puokštės gali pagyvinti jūsų interjerą ir sukurti daugiau jaukumo ir puošnumo kasdienai. Keičiant gėlių puokštes, keičiasi ir interjero akcentas, tad galima daug eksperimentuoti ir kurti vis kitokią atmosferą namuose. Taip pat dauguma gėlių skleidžia malonų kvapą, o kvapai yra vienas iš būdų atsipalaiduoti, gauti įkvėpimo ar sukurti teigiamas emocijas. Kaip ir kvapai, taip ir tik trumpas žvilgtelėjimas į gėlių puokštes gali padėti sukelti gerus jausmus. Gėlių puokštės namuose padeda žadinti gerus jausmus, kuria teigiamas emocija, gerina psichologinę žmogaus savijautą, suteikia daugiau energijos. Dėl tokių teigiamų savybių gėlių puokštės yra rekomenduojamos ne tik namuose, bet ir darbo erdvėse. 

Gėlių puokštės – džiugina kiekvieną, tad dovanokite gėlių puokštes sau ir kitiems!

By Marius

Labai seniai, vienas iš gilaus Žemaitijos kaimo į sostinę atvykęs jaunuolis, nedrąsiai įžengė į savo universiteto kompiuterių kabinetą. Nedrąsiai atsisėdo prie laisvo kompiuterio ir, sulaikęs kvėpavimą, paspaudė mygtuką. Sumirgėjo žalia lemputė, bet kompiuterio ekranas liko juodas... Jaunuolis persėdo prie kito kompiuterio ir nusistebėjo, kodėl tokioje įstaigoje kompiuteriai neveikia... Paspaudė mygtuką ir... antras kompiuteris neįsijungė. Šalia sėdėjęs studentas pastebėjo tokias desperatiškas pastangas : „paspausk Power mygtuką ant kompiuterio, o tik tada ant monitoriaus...“ Akių iš gėdos nebuvo kur dėti, bet tą dieną buvo duotas aiškus pažadas - išmokti naudotis kompiuteriu, jį prisijaukinti ir padaryti savo sąjungininku, o ne priešu. Po keleto metų šis pažadas buvo įgyvendintas su kaupu. Kuo baigėsi ši istorija? Pasižiūrėkite į Rasytojas.lt ir patys suprasite...

Leave a comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *