Tai viena iš automobilio dalių, kurią pakeitus galima iš esmės pakeisti ir pačios mašinos išvaizdą. Būtent todėl tokios modifikacijos yra labai populiarios. Ir nors tą daryti galima visiškai laisvai, tačiau reikėtų atminti, jog verta laikytis ir gamintojo rekomendacijų. Kadangi pasirinkus netinkamą gaminį gali nukentėti kitos mašinos detalės. Pavyzdžiui, vasarinės padangos tikrai atrodys gražiau ant didesnių ratų. Bet tokiu atveju kelio nelygumai bus labiau juntami. Todėl gali kažkiek sumažėti važiavimo komfortas ir tuo pačiu padidėti rizika važiuoklei. Tiesa, tai aktualiau keliaujant tikrai prastos kokybės keliais. Todėl geriausia būtų rinktis standartinį variantą, tačiau norint išskirtinumo tikrai galima paieškoti ir kitokių sprendimų.

Vien tik išvaizda ar svarbu atsižvelgti ir į kitus aspektus?

Labai dažnai ratlankiai pasirenkami būtent pagal išvaizdą. Todėl galima rinktis iš tikrai gausaus jų asortimento praktiškai kiekvienam automobiliui. Tuo labiau, kad juos siūlo ne tik gamintojas, bet ir daugybė kitų šioje srityje besispecializuojančių bendrovių. Aišku, ant kokių ratų bus uždėtos vasarinės padangos gal ir nelems labai daug. Tačiau prieš pasirenkant reikėtų atsižvelgti, jog jų skylių skaičius ir kiti pagrindiniai parametrai sutaptų su automobilio. Kadangi kitu atveju jie gali paprasčiausiai netikti. O tuomet jau galima rinktis ir pagal išvaizdą. Juk būtent dėl to neretai keičiamas šis mašinos komponentas siekiant suteikti automobiliui naują įvaizdį.

Kurios vasarinės padangos bus tinkamiausios?

Įvairovė šioje srityje labai didelė. Todėl ir pasirinkimas bus tikrai platus. Pradedant nuo pigesnių ekonomiškų variantų ir baigiant kokybiškiausiais „Premium“ modeliais. Tiesa, svarbiausia, jog ratlankiai būtų atitinkamo dydžio. Todėl renkantis pirmiausiai reikėtų atsižvelgti būtent į juos. O tuomet jau galima vertinti ir kitus kriterijus. Kurie kiekvienu atveju gali kažkiek skirtis ir būti individualūs. Nes nemažai priklauso ir nuo važiavimo įpročių. Jeigu tenka daugiau keliauti ilgais atstumais bei didesniais greičiais, tuomet geriau tiks vienas variantas. O jeigu dažniau važiuojate prastesne kelio danga, tuomet reikėtų rinktis visai kitą modelį. Tačiau visais atvejais galima atrasti geriausią variantą.

By Marius

Labai seniai, vienas iš gilaus Žemaitijos kaimo į sostinę atvykęs jaunuolis, nedrąsiai įžengė į savo universiteto kompiuterių kabinetą. Nedrąsiai atsisėdo prie laisvo kompiuterio ir, sulaikęs kvėpavimą, paspaudė mygtuką. Sumirgėjo žalia lemputė, bet kompiuterio ekranas liko juodas... Jaunuolis persėdo prie kito kompiuterio ir nusistebėjo, kodėl tokioje įstaigoje kompiuteriai neveikia... Paspaudė mygtuką ir... antras kompiuteris neįsijungė. Šalia sėdėjęs studentas pastebėjo tokias desperatiškas pastangas : „paspausk Power mygtuką ant kompiuterio, o tik tada ant monitoriaus...“ Akių iš gėdos nebuvo kur dėti, bet tą dieną buvo duotas aiškus pažadas - išmokti naudotis kompiuteriu, jį prisijaukinti ir padaryti savo sąjungininku, o ne priešu. Po keleto metų šis pažadas buvo įgyvendintas su kaupu. Kuo baigėsi ši istorija? Pasižiūrėkite į Rasytojas.lt ir patys suprasite...

Leave a comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *